Skip to main content

Maïsdessert met kokos

Ingrediënten

voor 4 personen

  • 2 maïskolven
  • 200 ml kokosmelk
  • grof zout
  • klontje boter of kokosolie

 

Werkwijze
  • Laat de maïs in de kolf zitten en gaar ze 4 tot 6 minuten in de microgolf (afhankelijk van de dikte van uw kolven).
  • Haal de mais uit hun blaren en snij ze dwars in 2 stukken. 
  • Laat de vetstof smelten in een braadpan. 
  • Bak de kolven rondom even aan.
  • Voeg de kokosmelk toe en laat op een laag vuurtje reduceren tot een dikke saus.
  • Roer intussen de kolven continu om.
  • Bestrooi ze met grof zout en serveren maar.
     

Smakelijk!

Volg ons!

Blijf op de hoogte van het reilen en zeilen van De Groene Tafel.

Info De Groene Tafel

We zijn een zelfoogstboerderij die deel uitmaakt van het CSA-netwerk. Op onze weide aan de Wakkense Heirweg in Deinze kunnen deelnemers zelf hun groenten, bloemen en fruit komen oogsten.