Skip to main content

Schorseneer in witte wijn roomsaus

Ingrediënten

voor 4 personen

  • 1 kg schorseneren
  • 2dl droge witte wijn
  • 50cl room
  • ¼ blokje kippenbouillon
  • zout en peper
  • 3 el natuurazijn
  • water
  • 1el bloem

 

Werkwijze
  • Schil de schorseneren en leg ze onmiddellijk in koud water met 1el natuurazijn. Dit om het verkleuren tegen te gaan.
  • Snij ze in gelijke stukken van 3 cm ongeveer en snij ze in een gelijke dikte.
  • Kook de schorseneren in een mengsel van gezouten water, de bloem en 2el azijn. Dit tot ze beetgaar zijn. Afhankelijk van de dikte kan dit 10 tot 20 minuten duren. 
  • Warm de oven voor op 200°C.
  • Giet de wijn in een ovenschotel, voeg het geplette stukje kippenbouillon en de room toe. Kort even mengen. 
  • Voeg de uitgelekte en beetgare schorseneren toe en laat nog 15 minuten verder garen in de oven. Heb je jouw schorseneren liever iets zachter gekookt, voeg dan 10 minuten toe aan de kooktijd. Kruid eventueel nog na met peper en zout.
     

Smakelijk!

Volg ons!

Blijf op de hoogte van het reilen en zeilen van De Groene Tafel.

Info De Groene Tafel

We zijn een zelfoogstboerderij die deel uitmaakt van het CSA-netwerk. Op onze weide aan de Wakkense Heirweg in Deinze kunnen deelnemers zelf hun groenten, bloemen en fruit komen oogsten.